Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Atestari

La solicitare, Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceza elibereaza tot genul de atestari în conformitate cu actele normative ale Republicii Moldova. Cea mai frecventa atestare solicitata este Certificatul de cutuma, care reproduce extrase din Codul familiei.

Certificatul de cutuma

Se elibereaza nationalilor moldoveni în baza urmatoarelor documente:

Dupa caz, de asemenea mai pot fi solicitate:

Important: actele solicitate trebuie sa fie în original Cetățenii Republicii Moldova domiciliați în Republica Franceză şi Principatul Monaco, pot obține la Ambasadă și alte certificate solicitate de catre autoritatile statului de reședință care pot fi eliberate în limba franceză și nu necesită a fi apostilate sau legalizate alfel: • certificat de naționalitate; • certificat de confirmare a stării civile (celibatar, căsătorie, divorț); • certificat de individualitate / conformitate; • alte confirmări în baza actelor de indentitate și de stare civilă moldovenești. Pentru obținerea certificatelor, este necesar de prezentat următoarele: • buletinul de identitate sau pașaportul valabil, însoțit de o fotocopie; • actele necesare pentru redactarea certificatului (de ex. documentul cu transliterarea greșita a numeluim certificatul de naștere, permisul de conducere sau alt act doveditor) + fotocopie;