Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Relaţii economice

Cadrul juridic

Cadrul juridic bilateral între Republica Moldova şi Republica Franceză constituie 14 documente bilaterale care reglementează următoarele domenii de cooperare : comercial-economic, tehnico-ştiinţific, apărării, protejării reciproce a investiţiilor, agriculturii şi dezvoltării rurale, transporturilor rutiere internaţionale de mărfuri etc.

Comerţul bilateral

Analiza evoluției exporturilor pe țări în anul 2017, comparativ cu anul 2016, relevă majorarea exporturilor din Republica Moldova în Franța cu +13,6%. Analiza evoluției importurilor pe țări în anul 2017, comparativ cu anul 2016, relevă creșterea importurilor din Franța în Republica Moldova cu +25,3%. Franța se situează pe locul 11 la nivel mondial printre țările partenere cu care țara noastră are relații comerciale. Întreprinderile franceze care activează în Republica Moldova contribuie la dezvoltarea economiei locale, inclusiv prin crearea locurilor de muncă. Potrivit datelor prezentate de Camera Înregistrării de Stat, în țara noastră activează 230 de întreprinderi cu capital francez.

Principalele întreprinderi cu capital francez care activează în Republica Moldova: Société Génerale (sectorul bancar), Orange (telecomunicaţii), Lafarge (materiale de construcţii), Fabbri-Inox (utilaj industrial), Lactalis (industria alimentară).