Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile


Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Ambasadorul Emil Druc a prezentat scrisorile de acreditare Secretarului General al Organizației Internaționale a Francofoniei, Michaëlle Jean

La 7 noiembrie 2017, Ambasadorul Republicii Moldova în Franța Emil Druc a înmânat Secretarului General al Organizației Internaționale a Francofoniei, Michaëlle Jean, scrisorile de acreditare în calitate de Reprezentant Personal al Șefului Statului în Consiliul Permanent al Francofoniei.

Ceremonia acreditării a oferit prilejul unui schimb de opinii privind stadiul actual și perspectivele cooperării dintre Republica Moldova și OIF. Ambasadorul a subliniat atașamentul Republicii Moldova față de valorile promovate de francofonie, precum democrația, diversitatea expresiilor culturale și protecția drepturilor omului, și a reiterat angajamentul țării noastre de a susține acțiunile OIF menite să contribuie la pace, stabilitate și dezvoltare durabilă.

La rândul său, Secretarul General Michaëlle Jean a adresat felicitări cu prilejul numirii în funcție și a exprimat convingerea că cooperarea dintre OIF și Republica Moldova va cunoaște în continuare o dezvoltare ascendentă. Înaltul oficial a apreciat eforturile Guvernului Republicii Moldova în promovarea dialogului intercultural și dezvoltarea sectorului industriilor creative, subliniind totodată importanța consolidării relațiilor dintre statele membre ale spațiului francofon, atât în plan politic cât și comercial-economic.