Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linkuri utileCentrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Sărbătoarea Mărţişorului la grădinița La Fontaine (Issy-les-Moulineaux)


@Ville d'Issy-les-Moulineaux

La 7 martie curent ambasada a fost invitatul grădiniţei La Fontaine (Ecole maternelle) din comuna Issy-les-Moulineaux din suburbia Parisului care a pregătit un adevărat eveniment dedicat sărbătorii Mărţişorului, marcat anul acesta de înscrierea acestei practici în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imatierial al umanităţii. Programul a cuprins un spectacol cu păpuşi prezentat de actrița Victoria Ştefaniuc, hora şi bătuta în interpretarea grupului de copii, o expoziție de desene şi mărțișoare, costume populare moldovenești, alte activități. Serbarea a fost onorată cu prezenţa primarului comunei André Santini şi a ambasadorului.
De aproape doi ani, l’Ecole maternelle La Fontaine, cu sprijinul asociaţiei CLAVIM, condusă de Elena Chavanne, originară din Republica Moldova, se află în relații de colaborare cu grădinița omoloagă Licurici din Ialoveni, copiii celor două instituții făcând schimb de scrisori, desene tematice privind drepturile lor, obiceiurile și tradițiile plaiului, povești, jocuri de societate, etc.

De data aceasta licuricii din Moldova au pus la dispoziția partenerilor fontainişti 21 costume naționale, brâie, ii şi catrinţe, în care aceștia au interpretat cu stăruință cele două dansuri moldovenești, recompensate abundent cu ovaţiile publicului prezent: părinţi, educatori, copii.

Ambasadorul a salutat experiența cooperării dintre cele două instituţii preşcolare ce contribuie la educaţia copiilor în spiritul diversităţii culturale şi al solidarităţii şi a mulţumit educatorilor, asociaţiei CLAVIM şi primariei comunale pentru sprijinul lor in această activitate.