Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Participarea Republicii Moldova la evenimentul dedicat Zilei internaționale a Francofoniei la UNESCO

 
La 19 martie 2018, Grupul țărilor francofone din cadrul UNESCO a organizat un eveniment festiv cu ocazia Zilei internaționale a Francofoniei, celebrată în fiecare an la data de 20 martie. Evenimentul cu genericul "La Francophonie en musique" a reunit artiști din mai multe state, inclusiv Belgia, Vietnam, Liban, Tunisia și Madagascar. Republica Moldova a fost reprezentată la concert de Vali Boghean Band, care au încântat publicul cu piese inspirate din folclorul autentic românesc și cel balcanic.
Evenimentul a avut în calitate de oaspeți de onoare Ministrul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova Monica Babuc, Directorul general adjunct pentru Educație al UNESCO Firmin E. Matoko și directorul cabinetului Secretarului General al Francofoniei Jean-Louis Atangana.
După eveniment, ministrul Monica Babuc a avut discuții atât cu reprezentanții UNESCO și ai misiunilor diplomatice, cât și cu un grup numeros de concetățeni stabiliți în Franța. Oficialul a reiterat suportul autorităților Republicii Moldova în organizarea diferitor acțiuni culturale în diaspora, precum și în crearea unor noi punți de comunicare, indispensabile păstrării valorilor și tradițiilor noastre comune.
Concertul a fost urmat de o recepție, în cadrul căreia participanții au avut ocazia să degusteze vinurile din Republica Moldova, dar și băuturi tradiționale din alte țări francofone.