Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linkuri utileCentrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Întâlnirea ambasadorului cu delegația comunei Cazangic, raionul Leova

La 8 mai curent, ambasadorul Emil Druc s-a întâlnit cu delegația compusă din reprezentanții comunei Cazangic, raionul Leova, aflați într-o vizită de documentare în regiunea pariziană în cadrul apelului la proiecte de cooperare descentralizată Franța-Republica Moldova, lansat în luna august 2017.

În cadrul vizitei, reprezentanții comunei Cazangic au urmat cursuri de instruire în domeniul eficienței energetice și sistemelor de tratare a apei la Institutul de Formare AIDUCA din Paris. De asemena, programul vizitei a inclus vizite de documentare la o stație de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor și la o stație de epurare a apei din comuna Fontenay-le-Fleury, departamentul Yvelines.

Notă: Proiectul "Transfer de experiență și bune practici la nivel local. Cooperarea descentralizată Cazangic (Leova, Republica Moldova) - Sartrouville (Yvelines, Franța)" a fost selectat spre finanțare din partea Ambasadei Franței la Chișinău în urma apelului la proiecte "Cooperarea descentralizată RM-Franța: un avantaj pentru atractivitatea teritoriilor", lansat în luna august 2017.