Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linkuri utileCentrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Deplasarea ambasadorului la Redon

 
În contextul dezvoltării cooperării descentralizate între Republica Moldova și Franța, ambasadorul E. Druc a efectuat în perioada 9-10 mai curent o deplasare în or. Redon, centrul administrativ al comunității Redon Agglomeration*, care găzduiește, în prezent, un stagiu de formare a primarilor din trei comune din Republica Moldova (Recea, r. Dubăsari, Baurci-Moldoveni, r. Cahul și Valea Mare, r. Ungheni). Stagiul respectiv are drept scop preluarea bunelor practici în domeniul guvernării locale, dezvoltării turismului rural, organizării serviciilor publice şi se desfășoară în cadrul proiectului “Guvernare teritorială, cooperare inter-comunitară” cu sprijinul financiar al guvernului francez.

Programul vizitei a inclus întrevederi cu președintele Aglomeraţiei Redon Jean-François Mary și primarul orașului Redon Pascal Duchêne, o prezentare a oportunităților investiționale ale RM la Centrul comunitar Redon, vizite de documentare la parcul eolian din com. Béganne și ferma ecologică de producere a lactatelor „Les 7 chemins” din com. Plessé, precum şi o întrunire de lucru cu cei trei primari din Republica Moldova, focalizată pe posibilitățile de extindere a bunelor practici însușite asupra cooperării dintre colectivitățile teritoriale ale celor două ţări.
 
*Redon Agglomeration este o inter-comunalitate franceză formată din 31 de comune situate în 3 departamente : Ille-et-Vilaine, Morbihan (regiunea Bretagne) și Loire-Atlantique (regiunea Pays de la Loire), cu o populație de cca 68 200 locuitori.