Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile


Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Participarea Procurorului General al Republicii Moldova Eduard Harunjen la reuniunea procurorilor generali ai statelor membre UE (Reţeaua NADAL)

În perioada 17 – 18 mai, la Paris, a avut loc cea de-a zecea reuniune a Rețelei Procurorilor Generali şi șefilor instituțiilor echivalente din cadrul instanțelor judecătorești supreme din statele membre ale Uniunii Europene (Rețeaua NADAL) la care a participat şi Procurorul General al Republicii Moldova Eduard Harunjen la invitația Procurorului General al Franței Jean-Claude Marin.

 

Reuniunea a luat în dezbatere subiecte ce țin de protecția datelor din perspectiva cooperării judiciare în cadrul Uniunii Europene, combaterea terorismului, analiza jurisprudenței recente a Curții Europene a Drepturilor Omului şi a Curții de Justiție a Uniunii Europene etc.

 

Un moment semnificativ al întrunirii l-a constituit aderarea Procuraturii Republicii Moldova la Rețeaua NADAL în calitate de observator permanent, fapt care va care va facilita promovarea raporturilor de asistență juridică internațională în domeniul penal.

 

De asemenea, reuniunea a oferit prilejul de a consolida contactele cu structurile procuraturii generale franceze în vederea dezvoltării cooperării bilaterale în materie penală, în corespundere cu standardele europene.