Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile


Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Republica Moldova prezentă la Sărbătorile consulare de la Lyon

La invitația primarului orașului Lyon Georges Kénépékian, ambasadorul E. Druc a participat la ceremonia de inaugurare a celei de-a 17-ea ediții a Sărbătorilor consulare, care se desfășoară în perioada 22-24 iunie în piața centrală a metropolei.

Această amplă manifestare cultural-artistică şi asociativă tradiţională, specifică exclusiv Lyonului, capitala regiunii Auvergne-Rhône-Alpes, este organizată anual de primăria orașului în cooperare cu cele circa 70 de oficii consulare, titulare sau onorifice, acreditate pentru regiunea respectivă. Obiectivele sale rezidă în a promova, pe de o parte, dinamismul metropolei şi deschiderea sa către cooperarea internațională, pe de alta – în a face cunoscută publicului larg imaginea sintetizată a unei comunități internaționale în toată diversitatea sa culturală, îmbinând elemente de folclor, muzică, dans, gastronomie etc. caracteristice țărilor participante.

Republica Moldova a fost reprezentată cu un pavilion naţional amenajat cu grijă sub auspiciile consulului onorific Christian Daudel, asistat cu generozitate de Asociația Prietenii Moldovei din regiunea Rhon-Alpes-Auvergne (preşedinte Jana Chisăliţă-Muşat), Federația Rhone-Alpe pentru protejarea naturii, Iniţiativa CPG şi Asociaţia OVR Solidarité.

În cadrul trecerii în revistă a standurilor, element inevitabil de program ce urmează ceremoniei de inaugurare, pavilionul RM a fost apreciat de primarul G. Kénépékian şi delegația însoțitoare. El a salutat participarea ţării noastre la eveniment, care constituie atât un prilej de cunoaștere reciprocă, cât şi o oportunitate de promovare a bunelor relații de cooperare.