Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile


Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Sesiunea Consiliului Permanent al Francofoniei


La 3 iulie curent, ambasadorul E. Druc a participat la cea de-a 104-a sesiune a Consiliului Permanent al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), care reunește reprezentanții celor 84 de state membre, asociate și observatoare. Agenda reuniunii a inclus dezbaterea întregului spectru de acțiuni politice, diplomatice şi economice desfășurate sub egida OIF, inclusiv, pregătirile către cel de-al XVII-lea summit OIF ce va avea loc în perioada 11-12 octombrie 2018 la Erevan (Armenia), chestiunile de cooperare şi administrativ-financiare.

Intervenind în contextul preocupărilor de securitate şi respect față de normele şi principiile dreptului internațional în spațiul francofon, ambasadorul s-a referit la adoptarea recentă de către Adunarea Generală ONU a rezoluției privind „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”. El a sesizat prilejul pentru a exprima gratitudine țărilor membre și cu statut de observator OIF care au susținut rezoluția, evidențiind Canada, Cehia, Georgia, Letonia, Lituania, Polonia, România și Ucraina, care au coautorat textul rezoluției. Ambasadorul a accentuat importanța pentru Republica Moldova a includerii subiectului retragerii pe agenda Adunării Generale ONU, calificând susținerea oferită de țările OIF drept o ”expresie solidarității cu un stat membru ONU ce urmărește să-și apere suveranitatea și integritatea teritorială, apelând la normele şi principiile de drept internațional general acceptate”.