Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Întrevederea ambasadorului cu consilierul diplomatic al președintelui Franței

Ambasadorul E. Druc a avut la 1 octombrie o întrevedere cu consilierul diplomatic al președintelui Franţei, reprezentantul personal al șefului statului pentru G7, Philippe Etienne.

În cadrul discuției au fost trecute în revistă stadiul relațiilor bilaterale, situația social-politică şi economică din Republica Moldova, implementarea reformelor structurale prevăzute de Acordul de Asociere RM-UE şi a Protocolului de la Roma din 18 mai curent privind problematica transnistreană, precum şi apropiatul Summit al Francofoniei de la Erevan.

Au fost abordate, de asemenea, și alte aspecte relevante ale cooperării bilaterale, inclusiv, dinamica pozitivă a schimburilor comerciale şi perspectivele de consolidare a prezenței investiționale a Franţei în Republica Moldova, oportunitățile unor proiecte bilaterale sectoriale. 

Consilierul prezidențial a reafirmat susținerea deplină a Franţei pentru eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, în special prin activitatea Grupului pentru Acțiunea europeană a Republicii Moldova co-prezidat de Franța şi România.

Cele două părți au exprimat dorința comună de a dezvolta în continuare dialogul politic, relațiile bilaterale în domeniul economic-comercial şi cooperarea în cadrul Organizației internaționale a Francofoniei.