Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linkuri utileCentrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Eveniment caritabil - lansarea cărților scriitoarei Olga Căpățînă la Paris

 

La 18 octombrie, în incinta Ambasadei a avut loc un eveniment caritabil cu lansarea cărților „Dobrenii”, „Agent Dublu” și a volumului de poezii „Lilith”, semnate de scriitoarea și jurnalista Olga Căpățînă, stabilită în Franța.

Potrivit autoarei, volumul „Dobrenii” este despre al doilea război mondial, despre cel din Afganistan şi conflictul din regiunea transnistreană.  Cartea relatează dragostea din timpul războiului, cum să-ţi păstrezi familia şi cum să-ţi iubeşti ţara. Redă povestea unei familii de moldoveni care trăieşte momentele războiului, foamei şi deportărilor a declarat autoarea. Cartea „Agent Dublu” include opt povestiri despre militarii moldoveni care au participat la războiul din Afganistan.

Ambasadorul E. Druc a felicitat autoarea cu ocazia lansării celor trei lucrări și a salutat inițiativa de a organiza o seară caritativă. Menționăm că banii strânși din vânzarea cărților vor fi donați pentru tratamentul medicului cardiolog Lilia Șaragov și a regizorului Viorel Mardari, diagnosticați cu cancer.

Olga Căpățînă s-a născut în anul 1954 în satul Lencăuți, raionul Ocnița. A absolvit facultatea de filologie a Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți. A activat în calitate de ofițer în armata sovietică, iar după destrămarea URSS – în Armata Națională. A participat la războiul din Afganistan și la cel pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova. După ce a revenit de la război, Olga Căpăţînă a început să scrie versuri, romane, cărţi pentru copii. Pentru maturi a mai scris „Memoriile celor căzuţi în Afganistan” şi „Memoriile celor căzuţi în Transnistria”. Acestea au fost traduse în rusă și franceză.