Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Republica Moldova prezentă la Salonul internațional de Alimentaţie din Paris


La 21 octombrie ambasadorul E. Druc a participat la inaugurarea festivă a Salonului Internațional de alimentație(SIAL) care se desfășoarăpe teritoriul Centrului expozițional Paris-Nord Villepinte până la 25 octombrie curent. Discursuri inaugurale au rostit ministrul agriculturii şi alimentației Didier Guillaume, președintele SIAL Richard Girardot şi Directorul general al rețelei SIAL Nicolas Trentesaux. 

La Salon iau parte 7200 de întreprinderi din 109 ţări în care sunt expuse circa 400 mii de produse alimentare. Pentru aceste întreprinderi, SIAL reprezintă o oportunitate excelentă de a înțelege mai bine piața şi tendințele sectorului alimentar la scară globală,dezvoltându-şi şi consolidându-şi astfel potențialul competitiv.

La Salon participăşi Republica Moldova cu patru pavilioane ce întrunesc 15 întreprinderi de procesare, producere a fructelor şi legumelor proaspete, fructelor uscate, conservelor, sucurilor, uleiurilor, mierii de albine,etc. Cu o carte de vizită aparte este prezentă şi Agenția de investiții din RepublicaMoldova.

În cadrul vizitei pavilioanelor Republicii Moldova, ambasadorul a efectuat un schimb de opinie cu reprezentanții companiilor pe marginea evenimentului, varietatea şi calitatea produselor expuse. Interlocutorii au fost unanimi în ce privește numeroasele oportunități de afaceri pe care le poate deschide participarea la asemenea expoziții de anvergură precum SIAL, arătându-se determinați să revină la următoarele ediții cu noi produse. Antreprenorii au exprimat mulțumiri ambasadei pentru asistența care le-a fost acordată în faza de pregătire către eveniment.

Lista întreprinderilor expozante:

Agenţia de Investiţii din Republica Moldova

Alfa-Nistru JSC; AmberaBio; Apifera; Apinatur SRL; BC Balea Walnuts Group; Dulcinella;

Freshtime; Maestro Nut; Musteata Lidia Individual Enterprise; Productsfrom Republic of Moldova;

Orhei-Vit; Prometeu-T; Vladovlad; Yammy SRL; Zamzam Activ.