Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Ceremonia consacrată Centenarului sfârșitului Primului Război Mondial la Paris

 

Parisul a găzduit duminică, 11 noiembrie, ceremonia internațională de comemorare a sfârșitului Primului Război Mondial. La invitația Președintelui Franței Emmanuel Macron, peste 70 de şefi de stat şi de guvern au participat la evenimentul consacrat aniversării a 100 de ani de la semnarea Armistițiului care a pus capăt uneia din cele mai sângeroase conflagrații din istorie. Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de Președintele Igor Dodon.

Evenimentele au fost găzduite de președintele francez, Emmanuel Macron, care a ținut un discurs privind importanța menținerii și consolidării păcii, urmat de o impresionantă interpretare a piesei lui Maurice Ravel "Bolero", de către Orchestra de Tineret a Uniunii Europene.

Ceremonia a găzduit un alt moment emoționant, în care opt liceeni francezi au citit mărturiile scrise de câțiva soldați care au luptat pe Frontul de Vest în 1918. Muzicieni clasici au interpretat si alte piese ale lui Maurice Ravel, dar și Bach. Un moment aparte a fost interpretarea melodiei Blewu de către interpreta de origine benineză Angelique Kidjo, în memoria soldaților africani căzuți în Primul Război Mondial..

 Sursă foto: ©BestImage, Cyril Moreau