Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile


Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Vizita delegației din raionul Cahul în cadrul proiectului de cooperare descentralizată RM-Franța

 

La 23 noiembrie 2018, Ambasadorul E. Druc a primit delegația primarilor din patru comune din raionul Cahul (Văleni, Colibaşi, Slobozia Mare, A.I. Cuza) și președintele Institutului Superior de Studii Franceze (ISEF) Ana Guțu, aflați într-o vizită în Franța în cadrul proiectului de cooperare descentralizată “Transferul bunelor practici franceze de guvernare locală în localitățile din R. Moldova”.

În cadrul discuției, cei patru primari au prezentat stadiul de implementare a proiectului de cooperare cu Port-sur-Saône, scopul căruia este transferul bunelor practici franceze în domeniul administrației locale. În mod special, vizita s-a axat pe studierea experienței franceze de inter-comunalitate, care constă în gestionarea comună de către un grup de localități a serviciilor publice precum apă, deșeuri, transport/infrastructură, servicii sociale, dezvoltare economică, etc.

Vizita a culminat cu semnarea unui protocol de colaborare pentru proiecte în 2019 între primăria Port-sur-Saône (Franța), cele 4 primării din raionul Cahul şi Institutul Superior de Studii Franceze din RM (ISEF).