Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Întrevedere la Ministerul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței

 

La 26 noiembrie curent, ambasadorul E. Druc a avut o întrevedere cu Marie Dumoulin, șefa Direcției Rusia și Europa de Est în cadrul Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, în cadrul căreia a fost abordat stadiul actual al relațiilor bilaterale şi unele acțiuni curente ce ţin, în particular, de consolidarea cadrului juridic bilateral și cooperarea comercial-economică. De asemenea, au fost trecute în revistă eforturile guvernării privind implementarea agendei de reforme în RM, inclusiv pe sectoarele de interes sporit pentru partenerii europeni de cooperare.

Ambasadorul a reiterat interesul RM pentru avansarea discuțiilor privind proiectele de acorduri bilaterale, aflate la examinarea părții franceze: evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale; securitatea socială; recunoașterea permiselor de conducere, a diplomelor și calificărilor.

Cu referire la acordurile privind evitarea dublei impuneri şi, respectiv, recunoașterea permiselor de conducere, a fost subliniat că RM a îndeplinit condiționalitățile invocate de partea franceză, în particular, aderarea la Forumul Global OCDE privind transparența și schimbul de informații în scopuri fiscale, precum şi prezentarea setului complex de informații cu privire la sistemul național de învățământ şi eliberare a permiselor de conducere.