Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Întrevedere la Ministerul Economiei și Finanțelor al Franței

 

La 4 decembrie curent, ambasadorul E. Druc a avut o întrevedere cu Claire Cheremetinski, șef al Serviciului Afaceri bilaterale și Internaționalizarea Întreprinderilor, Direcția generală a Trezoreriei, Ministerul Economiei și Finanțelor, în cadrul căreia, a fost abordat, printre alte chestiuni curente, stadiul examinării proiectului interguvernamental cu privire la evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale. În răspuns, interlocutoarea a informat că proiectul în cauză a fost plasat pe lista prioritară a Ministerului Economiei și Finanțelor pentru anul 2019.

Având în vedere că una din sarcinile Direcției Trezoreriei este de a sprijini investițiile întreprinderilor franceze peste hotare, ambasadorul a făcut o prezentare largă a situației economice şi oportunităților de afaceri din RM, menționând creșterea economică stabilă din ultimii ani şi subliniind eforturile constante ale guvernării în promovarea reformelor, ameliorarea climatului de afaceri în conformitate cu prevederile Acordului de asociere cu UE. A fost evidențiată, de asemenea, tendința de creștere a numărului întreprinderilor franceze în RM şi, drept consecință, a schimburilor comerciale dintre cele două țări a căror volum a depășit în prezent 150 mln euro.