Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Eveniment de promovare a Mărțișorului la UNESCO

Cu ocazia sărbătorii Mărțișorului, delegațiile permanente ale Bulgariei, Republicii Macedonia de Nord, Republicii Moldova și României au organizat la sediul UNESCO un eveniment de promovare a practicilor culturale asociate zilei de 1 martie, înscrise în Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

În cadrul evenimentului, delegațiile celor patru ţări au oferit mărțișoare reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat pe lângă UNESCO, funcționarilor organizației şi celor invitați, au prezentat tradițiile și semnificația Mărțișorului și au demonstrat tehnici de confecționare a Mărțișoarelor.

Două grupuri de dansatori din Republica Moldova și Bulgaria au prezentat publicului dansuri populare din țările respective.

Evenimentul s-a desfășurat în prezenţa Directorului General UNESCO Audrey Azoulay, dar și a Ambasadorilor Anguel Tcholakov (Bulgaria), Jadranka Chaushevska Dimov (Macedonia de Nord), Emil Druc (Republica Moldova) și Adrian Cioroianu (România).

Amintim că în decembrie 2017, Comitetul Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Imaterial a lut decizia de a înscrie dosarul transnațional "Practici culturale asociate zilei de 1 Martie" în Lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.