Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţile ambasadei

Participarea Republicii Moldova la evenimentul consacrat Zilei internaționale a Francofoniei la UNESCO

Paris, 19 martie 2019 – La 18 martie curent, Ambasada Republicii Moldova la Paris a participat cu un stand național la evenimentul consacrat Zilei internaționale a Francofoniei, organizat de Grupul francofon din cadrul UNESCO. Evenimentul cu genericul “ Soirée des saveurs francophones”, care a reunit peste 30 de țări și peste 300 de invitați din partea autorităților franceze si a organizațiilor internaționale cu sediul la Paris, a avut drept scop o călătorie cultural-gastronomică prin țările din spațiul francofon.
 
Evenimentul a fost marcat de prezența Directorului general UNESCO Audrey Azoulay, Secretarului general OIF Louise Mushikiwabo, Președintelui Asociației francofone pentru Știință (ACFAS) Lyne Sauvageau si a altor persoane oficiale. Programul a inclus, de asemenea, prezentările laureaților concursului francofon “Ma thèse en 180 secondes”, care au avut forma unui demers științific promovat printr-un limbaj simplu pe înțelesul tuturor timp de 3 minute.
 
Standul Republicii Moldova, care a inclus bucate tradiționale și o degustare de vinuri selecte, a fost înalt apreciat de publicul prezent la eveniment.