Follow us on Facebook!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova în Franța: +33 6 23 12 76 05.
Atenţie! Acest număr de telefon urmează a fi contactat doar în situaţie de urgentă - accidente, decese, calamităţi sau situaţii de pericol eminent.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Products of Moldova E-services Registru Chamber Airmoldova

Noutăţi MAEIE

Cincisprezece tineri diplomați au absolvit primul curs de formare profesională, organizat de Institutul Diplomatic

Cincisprezece tineri diplomați au absolvit primul curs de formare profesională, organizat de Institutul Diplomatic
5 aprilie 2019, Chișinău – Cincisprezece tineri diplomați din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au absolvit primul curs de formare profesională, organizat, în premieră, de Institutul Diplomatic național.
 
În cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor, Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat că programele de instruire din cadrul Institutului Diplomatic sunt unice atât pentru MAEIE, cât şi pentru Republica Moldova. „Iniţierea programelor de formare profesională în cadrul Institutului este un prim pas într-un proces mai vizionar. Orice ţară şi orice serviciu diplomatic care se respectă, trebuie să fie capabil să-şi formeze de sine stătător diplomaţii săi”, a punctat șeful diplomației moldovenești.
 
Ministrul Tudor Ulianovschi s-a arătat ferm convins că diplomația Republicii Moldova are un viitor, inclusiv şi datorită Institutului Diplomatic şi a menţionat că tânăra generație va aduce un plus valoare țării, inclusiv prin promovarea cu entuziasm și creativitate a intereselor naționale.
 
La rândul său, Victor Ţvircun, directorul Institutului Diplomatic, a trecut în revistă rezultatele obţinute pe durata acestui program, menţionând că în curând vor fi lansate noi cursuri de instruire profesională atât pentru angajații MAEIE, cât și pentru reprezentanții altor instituții de stat.
 
Notă: Programul de instruire din cadrul Institutului Diplomatic s-a desfăşurat pe parcursul a 5 săptămâni şi s-a concentrat pe sesiuni interactive şi practice, având ca formatori diplomaţi din cadrul MAEIE, profesori universitari şi experţi înalt calificaţi, care au oferit beneficiul unei game largi de opinii şi abordări. Cursurile şi-au propus, de asemenea, perfecționarea capacităţilor analitice și de expertiză a noii generaţii de diplomaţi din cadrul MAEIE.
 
Video pentru vizualizare AICI.
 
Mai multe foto AICI.